Kurser og øvrige arrangementer

Her kan du få overblik over vores kurser. Kurser, temadage og øvrige arrangementer bliver samlet i vores kursuskatalog, som du kan hente på siden her.

Kursuskatalog 1. halvår 2021

Dette kursuskatalog byder på tre webinarer, hvor et er målrettet socialfaglige myndighedssagsbehandlere med
henblik på støtte i at forebygge ekstremisme, et andet er målrettet praktikere og fagpersoner, som arbejder målrettet med at forebygge rekruttering til ekstremistiske miljøer i udsatte boligområder, og et tredje er målrettet praktikere, som arbejder med unge eller fagpersoner, og som søger viden i forhold til ekstrem, islamisk propaganda.

For praktikere, som allerede har kendskab til området, og som arbejder med forebyggelse af ekstremisme, tilbyder vi to fysiske arrangementer, herunder et vidensoplæg om ekstremistiske digitale fællesskaber samt et kursus, der giver faglig inspiration til bekymringssamtaler med borgere i risiko for ekstremisme.

I samarbejde med Professionshøjskolerne Absalon og UCL samt Red Barnet tilbyder vi to nye uddannelsesforløb om børn og unges onlineliv på kanten. Uddannelserne er målrettet lærere samt kommunale fagprofessionelle, der arbejder med børn og unge.

I efteråret 2021 afholder centeret sit årlige årsmøde, denne gang under temaet Forebyggelse af ekstremisme i skyggen af Covid-19: propaganda, konspirationsteorier og digital rekruttering.

Hvis du har spørgsmål eller forslag til kommende aktiviteter, bedes du venligst kontakte os på mail: .

Hent kursuskatalog for 1. halvår af 2021 her (pdf) (nyt vindue).

Uddannelse: Børn og unges online-liv på kanten. Hvordan forebygger vi, at det udvikler sig ekstremt?

Er du interesseret i at blive klogere på børn og unges online-liv, og vil du have indsigt i tilgange og metoder til, hvordan man forebygger ekstremisme online? Så kan du tilmelde dig uddannelsen ”Børn og unges online-liv på kanten. Hvordan forebygger vi, at det udvikler sig ekstremt?”.

Der er mulighed for at tage uddannelsen i både Roskilde og Vejle, hvor der er opstart henholdsvis den 7. juni og den 10. august. Uddannelsen forløber sig over fem dage fordelt på tre uger for forløbet i Roskilde og fem uger, hvis man deltager i Vejle.

Og det er gratis.

Vi har udviklet uddannelsen i samarbejde med Red Barnet og professionshøjskolerne Absalon og UCL, og den er målrettet kommunale medarbejdere med kontakt til børn og unge som for eksempel SSP-medarbejdere, klubmedarbejdere, lærere og pædagoger.

Læs mere om og tilmeld dig uddannelsen Børn og unges online-liv på kanten. Hvordan forebygger vi, at det udvikler sig ekstremt? (nyt vindue).

Sidst opdateret 07/04 2021